Mondhygiëne mondhygiene-icoon-klein

Bij Glimlach! Tandzorg staat preventie centraal. Uw tandarts, mondhygiënist of preventieassistente adviseert u op het gebied van preventie en vertelt welke gebitsreiniging het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie.

 

We kunnen bijvoorbeeld tandsteen bij u verwijderen. Hiermee pakken we een van de oorzaken van tandvleesontsteking aan. Als u er na de gebitsreiniging een goede mondhygiëne op na houdt, kan het tandvlees zich weer herstellen.

Tandvlees-
behandelingen tandvlees-behandeling-icoon-klein

Vroegtijdige diagnostiek van een tandvleesontsteking is belangrijk om te voorkomen dat de ontsteking zich uitbreidt van de tandvleesrand naar het daaronder gelegen kaakbot.

Door het ontstekingsproces kan het kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren gaan. Uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen, dat de tanden en kiezen los gaan staan of zelfs uitvallen. Ook kan dit ontstekingsproces een slechte adem veroorzaken. Deze vorm van tandvleesontsteking heet parodontitis en kan de levenskwaliteit ernstig beïnvloeden.

 

Binnen Glimlach! Tandzorg hebben wij een speciaal team voor het behandelen van tandvleesbehandelingen.

Kronen en
Bruggen kronen-en-bruggen-icoon-klein

Glimlach! Tandzorg is specialist in het plaatsen van kronen en bruggen.

Een kroon is een overkapping die over een beschadigde of gevulde tand of kies wordt aangebracht. De kroon bestaat uit één stuk keramisch materiaal en geeft stevigheid en bescherming aan de onderliggende tand of kies.

Een brug is een manier om een ontbrekende tand of kies te vervangen en bestaat bijvoorbeeld uit een kunsttand en twee kronen. De brug omspant de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt. Hij wordt met behulp van cement vastgezet en is niet door uzelf te verwijderen.

 

Wij maken gebruik van een mondscanner zodat het in veel gevallen niet nodig is om een afdruk met afdruklepels te hoeven maken.

Wortelkanaal-
behandelingenwortelkanaal-icoon-klein

Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies, bevindt zich de wortel. In iedere wortel bevinden zich één of meerdere wortelkanalen. Wortelkanalen zijn gevuld met de pulpa, die bestaat uit bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten. De pulpa kan door tandbederf, een lekkende vulling of een trauma ontstoken raken. Wanneer de pulpa niet meer geneest, moet er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd worden of moet de tand of kies worden getrokken. Over het algemeen raden wij aan om uw eigen tanden en kiezen te behouden en een wortelkanaalbehandeling door ons uit te laten voeren.

Controlecontrole-icoon-klein

Glimlach! Tandzorg adviseert u om jaarlijks voor een preventieve controle naar de tandarts te gaan. Tijdens deze controle controleert de tandarts uw gebit op gaatjes en (tandvlees)ontstekingen. Indien nodig maakt de tandarts een röntgenfoto om uw gebit beter te kunnen bestuderen. Daarnaast wordt, indien nodig, tandsteen verwijderd en worden uw tanden gepolijst.

Vullingenvullingen-icoon-klein

Wanneer u een gaatje heeft, is een gedeelte van uw tand of kies beschadigd door tandbederf. Dit kunnen we restaureren met een vulling. De vulling voorkomt verdere vergroting van het gaatje en herstelt de functie van de tanden en kiezen. Glimlach! Tandzorg maakt uitsluitend vullingen van tandkleurig materiaal. De vulling herstelt de functie en vaak ook de esthetiek van de tand of kies (bijvoorbeeld bij een afgebroken tand). Ook kan deze verdere (pijn)klachten door tandbederf of blootliggend tandbeen (dentine) verminderen.

Invisalign® Beugelsgebit-icoon-klein

Bij Glimlach! Tandzorg kunt u ook terecht voor Invisalign® beugels. ’s Werelds meest geavanceerde transparante alignersysteem. Speciaal voor u gemaakt.

 

Elke innoverende functie van het Invisalign-systeem is ontworpen om u de lach te geven die u verdient. De Invisalign® beugel is op maat gemaakt om u tanden in kleine stapjes te verplaatsen. Efficiënt, aangenaam en nauwkeurig.

Implantatenimplantaten-icoon-klein

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Dit ter vervanging van één of meerdere ontbrekende tanden of kiezen. De implantaten kunnen worden voorzien van een kroon, brug of een overkappingsprothese.

 

In principe kan bij iedere volwassene een implantaat worden geplaatst. Wel is voldoende kaakbot nodig om een implantaat te kunnen plaatsen. Daar waar te weinig bot aanwezig is, kan meestal een botopbouw plaatsvinden.

Blekenbleken-icoon-klein

Wilt u wittere tanden? Glimlach! Tandzorg verzekert u van een stralende glimlach! Een uitstekende methode is het bleken van uw tanden.

Daarnaast kan het zijn dat u witte vlekken of verkleuringen op uw tanden heeft. Hiervoor kunt u ook bij ons terecht.

Glimlach! Tandzorg is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen voor tandartsen, mondhygiënisten, parodontologen en implantologen
Glimlach! Tandzorg is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen voor tandartsen, mondhygiënisten, parodontologen en implantologen