Wat is kaakchirurgie?

Een kaakchirurg is een specialisme binnen de tandheelkunde. Meestal word je naar de kaakchirurg doorverwezen voor het verwijderen van (verstands)kiezen. Echter is het werkveld van een kaakchirurg breed en kun je er voor een breed scala aan behandelingen terecht. Een kaakchirurg behandelt vooral ziekten en afwijkingen van de mond en het gezicht. Hierbij houdt de chirurg zich niet alleen bezig met de kaak, maar ook met zachte weefsels zoals slijmvliezen.

Van Glimlach Tandzorg naar de kaakchirurg

Je kunt niet zonder een verwijzing terecht bij de kaakchirurg. Vanuit Glimlach! Tandzorg verwijzen we regelmatig door naar de kaakchirurg. Dit gaat vaak om specialistische behandelingen waarbij het risico hoog is. Voor een doorverwijzing maken we vaak een röntgenfoto en beoordelen we de complexiteit van het probleem. De specialisten van Glimlach! Tandzorg hebben ruime ervaring en kunnen daarom uitstekend inschatten wanneer een behandeling door de kaakchirurg of in de eigen praktijk uitgevoerd kan worden. Zo ben je bij ons altijd verzekerd van de juiste zorg voor je mond.

Welke behandelingen bij kaakchirurgie?

Bij de kaakchirurg kun je terecht onder andere voor de volgende behandelingen:

Bespreek altijd met je tandarts bij Glimlach Tandzorg de mogelijkheden voor jouw behandeling of klachten. Onze specialisten geven je graag advies over een mogelijke verwijzing naar de kaakchirurg, zodat we je problemen optimaal kunnen behandelen.

Verstandskies trekken kaakchirurg

Verstandskiezen worden om diverse redenen getrokken. Zo kan het zijn dat je verstandskiezen pijn veroorzaken of deze slecht doorkomen, maar in veel gevallen worden de verstandskiezen ook preventief getrokken. Waarom? Verstandskiezen zitten vaak te ver achter in je mond om deze goed schoon te houden. Dit kan zorgen voor tandbederf en dat wil je liever voorkomen. Daarnaast kunnen de verstandskiezen preventief getrokken worden om ruimte in je mond te besparen.

Maar laat je nu een kies trekken bij de kaakchirurg of doet een tandarts dit? Glimlach! Tandzorg beoordeelt dit aan de hand van een röntgenfoto. Verstandskiezen die in één simpele handeling getrokken kunnen worden, doen wij graag in de eigen praktijk. Bij gecompliceerde liggingen van de kiezen raden we kaakchirurgie aan vanwege het verhoogde risico op complicaties.

Kosten kaakchirurgie

Een behandeling bij de kaakchirurg wordt meestal vergoed vanuit de basisverzekering, als dit uit medische noodzaak gedaan wordt. Heb je een verwijzing van je tandarts bij Glimlach! Tandzorg of een andere specialist zoals een huisarts? Dan beschik je dus over deze medische noodzaak. Zonder een verwijzing van de tandarts wordt dit dus lastig. Kom bij kaakproblemen dus gerust bij ons langs zodat onze specialisten de klachten kunnen bekijken. Indien er sprake is van een vervelende aandoening, kan de tandarts je een doorverwijzing voor de kaakchirurg geven.

 

Zorg voor een periodieke controle

Om vervelende aandoeningen een stap voor te blijven, is het belangrijk om regelmatig langs te komen bij Glimlach! Tandzorg voor een periodieke controle. Zo voorkom je escalatie van vervelende problemen en zorg je ervoor dat je deze in een vroeg stadium aantreft. Mochten we tijdens deze afspraak een aandoening tegenkomen, zullen we de doorverwijzing voor kaakchirurgie meteen met je bespreken. Op deze manier houd je je gebit uitstekend onder controle. En dat komt jouw glimlach ten goede.

Altijd betrokken

Bij Glimlach Tandzorg hechten we veel waarde aan een persoonlijke aanpak. Daarom ontvang je altijd een behandeling op maat voor de juiste mondverzorging. Een verwijzing naar voor kaakchirurgie is voor ieder gebit anders. Onze specialisten nemen graag de tijd om altijd de juiste zorg te bieden die op dat moment nodig heeft. We adviseren je graag over mogelijke problemen, zodat je onbezorgd de toekomst in kunt.

 

Maak een afspraak bij Glimlach! Tandzorg

De specialisten bij Glimlach! Tandzorg heten je graag welkom in onze praktijk voor problemen aan het gebit. Voordat je bij de kaakchirurg in Gouda terecht kunt, is het belangrijk dat je een doorverwijzing op zak hebt. Wij beoordelen graag of deze doorverwijzing nodig is of dat de klachten eenvoudig in onze praktijk op te lossen zijn.

Bij Glimlach! Tandzorg hechten we veel waarde aan een goede mondgezondheid. Heb je klachten in je mond of kaak of heb je vragen over de behandelingen van kaakchirurgie? Wij helpen je graag verder aan een prachtige glimlach.